ingiltere vizesi

ingiltere Vizesi


 

İngiltere Vizesi

 

ingiltere vizesi konusunda profesyonel danışman kadromuzla ingiltere vize başvuru işlemlerinizi,en kısa sürede sonuçlandırmaktayız. Uzun yılların kazandırdığı sektörel deneyim ve tecrübemizle ingiltere vize işlemlerinizi hatasız ve eksiksiz şekilde gerçekleştirerek başvuru sürecinizi güvenle tamamlıyoruz.

 

ingiltere’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, pasaport türlerine göre farklı vize uygulamalarıyla karşılaşmaktadır. ingiltere vizesi almak isteyen Bordo Çipli pasaport sahipleri geçerli Schengen vizesi bulunmaması hâlinde vize başvurusu yapmak zorundadır. Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri ise 180 günlük periyotta 90 günü aşmamak kaydıyla ingiltere vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.

 

ingiltere vizesi başvuru işleminizi firmamız aracılığıyla, güvenilir, hızlı ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

 

 

ingiltere Vize Sartlari Nelerdir

 

Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen Umuma Mahsus Pasaport, Hizmet Pasaportu ve Hususi Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları İngiltere’ye giriş yapmak için İngiltere vizesi başvurusunda bulunmak zorundadır. Diplomatik Pasaport hamilleri ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatlerinde İngiltere vize işlemlerinden muaftır.  üzerinden diğer ülkelere aktarmalı seyahat edecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları transit vize başvurusu yapmalıdır. Ancak söz konusu seyahat 24 saatte(onwardflight)  tamamlanacaksa ve gidilecek diğer ülkenin vizesi ile ilgili tüm şartlar yerine getirilmişse, kişi ingiltere transit vize işlemlerinden muaf (transit withoutvisaconcession) tutulur.

 

Birleşik Krallık Vize ve Göç İdaresi rejimi yönetmeliği uyarınca Birleşik Krallık’ı oluşturan ingiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vizedir. İrlanda Cumhuriyeti’ne İngiltere vizesi ile giriş yapılamamaktadır. Ancak geçerli kısa süreli İngiltere ziyaretçi vizesi ile öncelikle ingiltere sınırları içinden giriş yapmaları koşuluyla geçiş izni verilmektedir. Birleşik Krallık Schengen üye ülke kapsamında olmadığı için İngiltere vizesi bulunan veya İngiltere vizesi alacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Schengen üye ülkelerine seyahat edebilmeleri mümkün olmamaktadır.

 

Aile bireylerini ziyaret, tıbbi tedavi, akademik çalışma, bilimsel araştırma, 1. dereceden akrabayı gözetim,  nişanlı/müstakbel eş ziyareti veya sık iş görüşmeleri gibi farklı sebeplerden dolayı  düzenli seyahat etmeyi gerektiren nedenin belgelerle beyan edilmesi halinde kişiler uzun dönem vize başvurusu yapabilirler.

 

Uzun süreli İngiltere vizesi için 6 aylık – 2 yıllık – 5 yıllık – 10 yıllık süreli  başvuru imkanı bulunmaktadır. Ancak uzun süreli İngiltere vizeleri ile ülkede kalma hakkı maksimum 6 aydır. 6 ayın sonunda ingiltere’den çıkış yapılması zorunludur.

 

Uzun süreli genel ziyaretçi vizesi (general visitor visa), aile ziyaretçi vizesi (family visitor visa) veya iş ziyaretçi vizesi (business visitor visa) olarak 1 yıllık, 2 yıllık, 5 yıllık ve 10 yıllık olarak seyahat amacına yönelik olarak İngiltere vize başvurusu yapılmaktadır.

 

Konsolosluğa kısa süreli ingiltere ziyaretçi vize işlemlerini en az 15 iş günü içinde sonuçlandırmaktadır. Bazı durumlarda vize başvurularının değerlendirilmesi daha uzun sürebilmektedir.

 

 


İngiltere Vize Türleri

 

 Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen kişiler ülkeye gerçekleştirecekleri seyahatin amacına uygun kategoride yer alan vize çeşidine başvuru yapmalıdır.

ingiltere Ticari Vizesi,
ingiltere Turist Vizesi,
ingiltere Aile Ziyareti Vizesi,
Evlilik ya da yasal eş tescili amaçlı  Vizesi,
Tıbbi Tedavi amaçlı  Vizesi,
Öğrenci ziyaretçi amaçlı Vizesi,
İngiltere Öğrenci Ziyaretçi Vizeleri,

Puana Dayalı Sistem Tier 4 Genel Öğrenci ve Tier 4 Çocuk Öğrenci için İngiltere Vizesi
İngiltere Çalışma Vizeleri
Tier 1 Ender Yetenek Sahipleri, Girişimciler, Yatırımcılar, İngiltere Okullarından Mezun Yatırımcılar
Tier 2 Vasıflı İşçi Genel, Din Adamları, Sporcular, Şirket İçi Transfer
Tier 5 Geçici İşçi, Staj ve Gençlik Değişim Programı, Sanatçı ve Sporcular, Hayır Kurumu Gönüllüleri, Misyonerler, Erasmus Değişim Programı, Uluslararası Sözleşmelere dayalı Programlar
Tier 5 Geçici İşçi Vizesi
Özel Ev Hizmetlileri ve Çalışanlar için
Merkezi Türkiye’de olan Şirket Çalışanlarının İngiltere’de Çalışacak Temsilcileri için
Yerleşim vizeleri.

Birleşik Krallığı’na seyahat etmek isteyen kişilerin  için gerekli evraklar, kişilerin  yapacakları seyahatin amacına göre değişiklik göstermektedir.

 

ingiltere Konsolosluğu gerek görmesi halinde gerekli evraklara ilave olarak seyahat durumuna göre ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Kısa süreli İngiltere Ziyaretçi Vize başvuru işlemleri için hazırlanması gereken evrakların asıllarının yanında fotokopilerinin de mutlaka hazır bulundurulması gerektiği hatırlatılır. vize başvuruları İngiltere Hudut Muhafaza Dairesi (UK Border Agency) vize memurları tarafından değerlendirmeye alınması sebebiyle, ingilizce olmayan tüm destekleyici belgelerin tercümesi ile birlikte teslim edilmesi önemlidir. Tercüme edilmiş belgelerde, tercümanın adı, iletişim adresi ve aslına uygun tercüme edildiğine dair tasdik şerhi olmalıdır. Her tercüme belgesi üzerinde tarih ve tercümanın imzası mutlaka bulunmalıdır.

 

 

İngiltere Vizesi nasıl alınır?

 

 

ingiltere’ye seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurularını İngiltere Konsolosluğu,ingiltere Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş kurumlar ve Turizm/Seyahat Acentelerine yapabilirler. başvurusunda bulunan kişiler başvurunun gerçekleşebilmesi için biyometrik bilgilerini (parmak izi ve yüz fotoğrafı)ibraz etmelidir. Başvuru sahibi biyometri işlemi için parmak izi ve fotoğraf işlemlerinin yapılacağı merkeze bizzat gitmelidir.

 

 

İngiltere Vizesi kaç günde çıkar?

seyahat etmek isteyen kişiler eğer oturum dışında herhangi bir amaçla (Turistik Vize, Ticari Vize ya da Aile Ziyareti Vizesi gibi) başvuru yapmışsa vize işlemleri başvuru tarihinden itibaren 3 hafta ile 12 hafta aralığında tamamlanmaktadır.
oturum vizesi çeşitlerinden herhangi birine başvuru yapan kişilerin işlemleri ise vize başvuru tarihini takiben 12 hafta ile 24 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır.

 

İngiltere vizesi sonuç bildirimi

 başvurusu olumlu sonuçlanan kişiler belgelerini başvuru yaptıkları Vize Başvuru Merkezi’nden teslim alabilirler. Söz konusu belgeler teslim alınırken kimlik bilgileri, seyahatin amacı ve seyahat tarihleri gibi konularda herhangi bir yanlışlık olup olmadığı teyit edilmelidir. vizesi başvurusunun reddedilmesi durumunda kişiler kendilerine iletilen reddedilme gerekçelerini öğrenerek gerekli durumlarda karara itiraz edebilmektedir.

 

ingiltere Vize Reddi Durumunda Neler Yapilmalidir ?

Büyükelçiliği vize reddi ile sonuçlanmış  başvuru ücretini geri iade etmemektedir. vize harç bedelinin geri iadesi talep edilemez. Ayrıca vize başvurularında kullanılan evrakların da geri iadesi mümkün değildir. vize reddi durumunda istenilen zamanda tekrar vize başvurusu gerçekleştirilmektedir. Son reddedilmeden sonra koşullarda herhangi bir  değişiklik yok ise veya ret için bir gerekçe yok ise; başvurunun etraflıca incelenip tekrarlanması doğru olacaktır. Başvuru sahte belgeler yüzünden reddedimemiş ise; önceki karar sonraki başvuruların kendiliğinden reddedileceği anlamına gelmemektedir. Ancak daha önceden aldığınız reddin sebeplerini göz önünde bulundurarak ve gerekli düzeltmeleri yaparak başvurunun yapılması tavsiye edilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İngiltere İstanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı

 

 

 

istanbul, Balıkesir, Bursa, Kırklareli, Kocaeli, Çanakkale, Edirne, Tekirdağ Ve Yalova illeri Hizmet Vermektedir.

İngiltere istanbul Başkonsolosluğu Çalışma Saatleri: 08.30-13.00 / 14.00-16.45 Arasında Hizmet Vermektedir.

 

İngiltere istanbul Başkonsolosluğu Telefon: +90 212 334 64 00 

İngiltere istanbul Başkonsolosluğu Adres: Meşrutiyet Caddesi No 42  34435  Tepebaşı / Beyoglu / Istanbul Turkey

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İngiltere Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı

 

 

Antalya, Adana,  Bartın, Bayburt,  Muş, Nevşehir, Niğde, Bingöl, Bitlis, Ardahan, Artvin, Siirt, Adıyaman, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Iğdır, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale, Tokat, Trabzon, Kırşehir, Konya, Malatya, Elazığ, Erzincan, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Ankara, Ağrı, Karaman, Kars, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, İçel (Mersin),  Kayseri, Kilis, Mardin, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun,  Hakkâri, Hatay (Antakya), Aksaray, Amasya, Batman, Sinop, Şırnak, Sivas, Tunceli, Van, Yozgat Ve Zonguldak illerine Hizmet Vermektedir.

İngiltere Ankara Büyükelçiliği  Çalışma Saatleri: 09.00-13.00 / 14.00-17.00 Arasında Hizmet Vermektedir.

İngiltere Ankara Büyükelçiliği Telefon: +90 312 455 33 44

İngiltere Ankara Büyükelçiliği Adres: Şehit Ersan Caddesi 46/A Çankaya / Ankara / Türkiye

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İngiltere İzmir Konsolosluğu Yetki Alanı

 

 

 

İzmir, Aydın, Denizli, Manisa, Muğla Ve Uşak illerine Hizmet Vermektedir.

 

 

 

İngiltere İzmir Konsolosluğu Çalışma Saatleri: Pazartesi Ve Cuma: 08.30-13.00/14.00-16.45 saatleri arasında Hizmet Vermektedir.

 

 

 

 

İngiltere İzmir Konsolosluğu Telefonu: +90 232 463 51 51

 

 

 

 

İngiltere İzmir Konsolosluğu Adresi: Mahmut Esat Bozkurt Caddesi No 49 35220 Alsancak / Izmir / Turkey

 

 

 

 

 

Daha Detayli Bilgi Almak Icin Bizimle Iletisime Geciniz.

 

 

1.Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

2.Almanya Vize Türleri

3.Almanya Turistik Vize

4.Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi

5.Almanya Ticari Vize

6.Almanya Aile Birleşim Vizesi

7.Almanya Çalışma Vizesi

8.Almanya Transit Vize

9.Almanya Öğrenci Vizesi

 

fransa Turistik Vizesi
fransa Ticari Vizesi
fransa Aile Ziyareti Vizesi
fransa Aile Birleşimi Vizesi

Fransa Öğrenci Vizesi

 

Hollanda Vizesi

 

Ispanya Vizesi

 

Italya Vizesi

 

Italya Ekspres Vize

 

Yunanistan Vizesi

 

Polonya Calisma Vizesi

 

ingiltere Hakkında Genel Bilgiler

 

 

Nüfus: 56.286.961 milyon (2018)

Para Birimi: ingiliz sterlini (GBP)

Resmi Dili: ingilizce

Dini: Hristiyanlık

Telefon Kodu: +44

Trafik Akış Yönü: Soldan

En Popüler Yemekleri: FISH & CHIPS – AFTERNOON TEA – SUNDAY ROAST – ENGLISH BREAKFAST

Gezilecek Yerler: British Museum – Londra Kalesi – Buckingham Sarayı – Londra Doğa Tarihi Müzesi -Stonehenge – St Paul Katedrali – London Eye – National Gallery

Başkent: Londra

Büyük Şehirleri: Londra – Birmingham – Manchester – West Yorkshire – North East – Liverpool – Sheffield – Bristol

Yüz Ölçümü: 130.279 km2

Zaman Dilimi: UTC : 00. 00 + UTC : 01.00

İnternet Alan Adı: .UK

Kurucusu:  I. Elizabeth

Başkanı: Rishi Sunak

Asgari Ücret: 1.536,2 Sterlin /ay (Eylul 2022)

İklimi: Deniz iklimi

Asker Sayısı: 153,470

Komşu Ülkeleri: İskoçya – Galler – Fransa

Kuruluş Tarihi: 12 Temmuz 927

 

 

Not : Daha Detayli Bilgi Icin Iletisime Geciniz.


error: Content is protected !!