Almanya Aile Birleşim Vizesi


 

 

 

 

 

Almanya Aile Birleşim Vizesi

 

 

Almanya aile birleşimi vizesi uzun süreli vize kategorisine girdiği için başvurular doğrudan Almanya Konsolosluğu’na yapılıyor. Aile birleşimi vizesine başvuru yaparken Almanya Federal Cumhuriyeti yetkililerince belirlenen evrakları teslim etmeniz gerekiyor. Başvuru yapacağınız duruma göre gerekli evraklar değişkenlik gösterirken bu evraklarda dikkat edilmesi gereken en önemli şey, evrakların güncel tarihli ve ıslak imzalı olması.

 

 

Almanya Aile Birleşimi Vizesine Kimler başvurabilir?

 

Almanya Aile birleşim vizesi alabilmek için, Türkiye’deki eşin ya da diğer aile üyesinin Almanya’daki kişinin akrabası olması ve bir takım uygunluk kriterlerini yerine getirmesi gerekiyor. Almanya’da yaşayan kişinin ise yerine getirmesi gereken en önemli kriter kendini ve yanına gelecek aile üyesini finansal olarak destekleyebilecek yeterliliğe sahip olması.

 

 

Almanya’da ikamet eden kişinin eşi (karı/koca) veya kayıtlı partneri

 

Almanya’da yasal olarak ikamet eden Türk vatandaşları, her ikisinin de bazı koşulları yerine getirmesi durumunda eşlerini veya kayıtlı partnerlerini (Medeni birliktelik: Evliliğe benzer ancak evliliğin getirdiği bütün hakların kullanılamadığı bir anlaşma türü) Almanya’ya getirebilirler. Eş vizesini alabilmek için Almanya’da ikamet eden kişinin:

Uzun dönem AB ikamet/oturma izni veya Mavi Kart sahibi olması
Eşini finanse edebilir durumda olması
18 yaşından büyük olması
Yeterli seviyede Almanca bilmesi gerekiyor.

 

Diğer yandan eş vizesi ile Almanya’ya gitmek isteyen kişinin ise:

18 yaşından büyük olması
Temel Almanca bilgisine sahip olması gerekiyor.
Almanya’da ikamet eden kişinin çocukları

 

 

Almanya’ya gitmek isteyen çocuklarda ise durum çocuğun yaşına göre değişiyor.

Küçük çocuklar

Her iki ebeveynin de Almanya’da ikamet etmesinin, çocuklarını getirme sürecini daha kolaylaştırdığını söyleyebiliriz.Öte yandan, tek başına çocuk bakma ve velayet hakkına sahip olan tek bir ebeveynin reşit olmayan çocuğunu Almanya’ya getirmesine de izin veriliyor.Ebeveynlerin çocuğun bakım ve velayet hakkını paylaşması ve bunlardan yalnızca birinin Almanya’da ikamet etmesi durumunda, Türkiye’de ikamet eden ebeveynin, Almanya’da ikamet eden kişiye velayet hakkı vermesi gerekiyor.

 

 

Büyük çocuklar

18 yaşından büyük çocuklarda ise çocuğun aile birleşim vizesine hak kazanması için bekar olması, Almanca diline hâkim olması veya başka nedenler dolayısıyla Almanya’ya iyi bir biçimde entegre olacakları sonucuna varılması durumunda aile birleşimi vizesi veriliyor.

 

 

Almanya’da ikamet eden kişinin ebeveynleri

Tabi durum tam tersi için de geçerli yani çocuklar ebeveynleri olmadan Almanya’ya sığınmış olmaları gibi bir nedenden dolayı Almanya’da yaşıyorlarsa, ebeveynlerin Almanya’ya taşınması için almanya aile birleşimi vizesine başvurmaları mümkün.

 

 

Almanya’da ikamet eden kişinin diğer akrabaları

Almanya kız kardeş, kuzen, teyze, amca, büyükanne gibi diğer aile üyelerinize katılmak için de başvurularınıza açık. Ancak bu vizeleri almak genellikle daha zordur ve orada ikamet eden aile üyesi için orada bulunmanız gerçekten gerekmiyorsa çıkma ihtimali çok düşüktür.

 

 

Almanya Aile birleşim vizesine nasıl başvurulur?

 

Almanya Aile vizesi başvuru süreci, diğer tüm Alman vizeleriyle aynı özellikleri taşıyor. Öncelikle, kendi ülkenizdeki Alman büyükelçiliğinin (Almanya’daki bir aile üyesine katılmak isteyen sizseniz), web sitelerinde Alman aile birleşimi vizesi için sunmanız gereken gerekli belgelerin bir kontrol listesi olup olmadığını kontrol etmekle başlayabilirsiniz. Gerekli belgelerin neler olduğunu öğrendikten sonra bunları toplamaya başlayarak, kontrol listesinde açıklanan tüm belgeleri elde ettiğinizden emin olun. Belgeleriniz İngilizce veya Almanca çevrilmiş olmalı. Orijinal belgeler kendi dilinizde düzenlenmişse, bunları yeminli bir tercümanın tercümesi ile birlikte sunmanız gerekebilir. Tüm belgeleri topladığınızda, Alman büyükelçiliğine veya konsolosluğundan (Başvuru yapacağınız konsolosluk yaşadığınız şehre göre değişkenlik gösterir.) randevu almalısınız. Görüşme günü, tüm belgelerle birlikte ve tabi ki zamanında Almanya elçiliği veya konsolosluğuna olmaya çalışın. Vize ücretinizi ödedikten sonra Almanya seyahatiniz hakkında konsolosluk görevlisiyle yapacağınız kısa görüşmeden sonra yapmanız gereken tek şey sürecin sonuçlanmasını beklemek.

 

 

Almanya Aile birleşme vizesi için gereken belgeler

 

Başvuran kişi için gerekli belgeler
Almanya aile birleşimi başvuru formu
Pasaport
2 adet biyometrik fotoğraf
Uluslararası evlenme kayıt örneği
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği
İkametgâh belgesi

 

Almanya’da yaşayan eşe ait evraklar

 

Almanya’da yaşayan eşin ikametgâh belgesi
Almanya’da yaşayan eşe ait kimlik bilgileri
Banka hesap dökümleri
Maaş bordrosu
Sağlık sigortası
Eşlerin varsa önceki evliliklerine ait belgeler
Eşlerin çocukları hakkındaki belgeler
Temel düzeyde Almanca bildiğine dair belge
Yanında kalmanız için yeterli alan

Almanya Aile birleşimi vizesi için yeterli olduğu düşünülen gelir, kira veya giderlerinizin muhasebesi yapıldıktan sonra hesaplanır ve buradaki şart ailenin devlet yardımlarından yararlanma sınırının altında olmamasıdır. Ayrıca altı yaşın üzerindeki her aile üyesi iyi yeterli alana sahip olmanız gerekiyor ki bu alan en 12 metrekaredir. Altı yaşın altındaki çocuğunuz için ise göstermeniz gereken alan en az 10 metrekaredir.

 

 

Almanya aile birleşimi vizesi ücreti ne kadardır?

Başvurunuzun işleme alınması için mülakata katıldığınızda bir vize ücreti ödemeniz gerekiyor. Normalde, aile birleşimi uzun vadeli vizesi (kategori D) yetişkinler için 80,00 Euro 17 yaşından küçük çocuklar için 40.00 Euro’dur. Ücreti ödedikten sonra başvurunuzu geri çekmeye karar verirseniz, paranızı geri alamayacağınızı unutmayın. Ayrıca, vize başvurunuzun reddedilmesi durumunda da geri ödeme yapılmıyor. Bununla beraber Almanya aile birleşimi vizesine yeniden başvurmaya karar verirseniz ücreti yeniden ödemeniz gerekiyor.

 

 

Almanya aile birleşimi vizesi ne kadar sürer?

Durumunuza bağlı olarak, aile birleşme vizesi süreci genellikle birkaç hafta ila 3 ay arasında sürüyor. Bu nedenle, zamanında randevu almaya özen göstermelisiniz. Büyükelçiliğe çok sayıda başvuru geldiğinde, randevunuz daha geç bir tarihe verilir, ancak o sırada alınan başvurular görece daha azsa birkaç gün içinde randevu almanız mümkün.

Daha Detayli Bilgi icin Antalya Vizeci ile Iletisime Gecebilirsiniz.

 

 

 

 

 

Almanya istanbul Başkonsolos­luğu Yetki Alanı

 

 

 Almanya istanbul Başkonsolos­luğu Yetki Alanı; Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Eskişehir, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova Bu illerde Yetkili olmaktadir.

 

Almanya istanbul Başkonsolosluğu Vize Bölümü Çalışma Saatleri : (Pazartesi – Perşembe: 9.00 – 12.00 saatleri arası; Cuma: 9.00 – 11.00)

 

Almanya istanbul Başkonsolosluğu Telefon : Tüm Sorular için: +90-212-334-61-67

 

Almanya istanbul Başkonsolosluğu Adres: Gümüşsuyu, İnönü Cd. No:10, 34437 Beyoğlu/İstanbul, Türkiye

 

 

 Almanya Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı

 

 

Almanya Ankara Başkonsolos­luğu Yetki Alanı; Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin (İçel), Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Şırnak, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat  Ve Zonguldak olmaktadir.

Almanya Ankara Başkonsolosluğu Vize Bölümü Çalışma Saatleri : Pazartesi-Perşembe günleri saat 09.00 – 16.00 arası ve Cuma günleri saat 09.00 – 14.00

 

Almanya Ankara Başkonsolosluğu Telefon: + 90 532 787 40 96 ( Not: Sadece acil durumlar içindir. Vize hakkında bilgi verilmez)

 

Almanya Ankara Başkonsolosluğu Adres: Atatürk Bulvarı No:114 06680  Kavaklıdere, Ankara, Türkiye

 

 

 

 

 

Almanya izmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı

 

 

Almanya izmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illerini kapsamaktadır.

Almanya izmir Başkonsolosluğu Vize Bölümü Çalışma Saatleri: Pazartesi – Perşembe:  08:00-12:00 / 12:30-16:30 Temmuz/Ağustos, Çarşamba: 08:00 – 13:30 Cuma: 08.00-13:30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Almanya izmir Başkonsolosluğu Telefon: +90 232 488 88 88 (Sadece Almanca Cevap Verilmektedir.) ( Not: Sadece acil durumlar içindir. Vize hakkında bilgi verilmez.)

 

Almanya izmir Başkonsolosluğu Adres: Korutürk, Havuzbaşı Sokak. No:1 35330 Balçova, İzmir, Türkiye

 

 

 

 

Almanya Antalya konsolosluğu Yetki Alanı

 

 

Almanya Antalya konsolosluğu Yetki Alanı: Antalya, Isparta ve Burdur yetki alanidir.

Almanya Antalya konsolosluğu Vize Bölümü Çalışma Saatleri: Pazartesi – Cuma: 08:30 – 12:00 Perşembe: 14:00 – 16:30  Cumartesi – Pazar kapalı.

 

Almanya Antalya konsolosluğu Telefon: +90 242 314 11 01/02 (Santral) Faks: +90 242 321 69 14

Almanya Antalya konsolosluğu Adres: Çağlayan Mah. Barınaklar Bulv. No:54 07235 Antalya, Türkiye

 

 

 

 

Almanya Turistik Vizesi,

Almanya Ticari Vizesi,

Almanya Aile Ziyareti Vizesi,

Almanya Aile Birleşimi Vizesi,

Almanya Çalışma Vizesi,

Almanya Öğrenci Vizesi,

Almanya Transit Vizesi.

 

 

fransa Turistik Vizesi
fransa Ticari Vizesi
fransa Aile Ziyareti Vizesi
fransa Aile Birleşimi Vizesi

Fransa Öğrenci Vizesi

 

Hollanda Vizesi

 

Ingiltere Vizesi

 

Ispanya Vizesi

 

Italya Vizesi

 

Italya Ekspres Vize

 

Yunanistan Vizesi

 

Polonya Calisma Vizesi

 

Almanya Hakkında Genel Bilgiler

Nüfus: 83,24 milyon (2022)
Para Birimi: Euro
Resmi Dili: Almanca
Dini: Hristiyan
Telefon Kodu: +49
Trafik Akış Yönü: Sağdan
En Popüler Yemekleri: Bratwurst – Flammkuchen – Maultaschen – Rote Grütze – Rouladen -Spätzle
Gezilecek Yerler: Brandenburg Kapısı – Köln Katedrali – Kara Orman – Minyatür Harikalar Diyarı – Ren Vadisi – Müze Adası
Başkent: Berlin
En Büyük Şehirleri: Berlin – Köln – Mannheim – Stuttgart – Frankfurt – Hamburg – Bremen – Bonn
Yüz Ölçümü: 357.578 km2
Zaman Dilimi: UTC+1 (CET)
İnternet Alan Adı: de
Kurucusu: I. Wilhelm
Başkanı: Olaf Scholz
Asgari Ücret: 1.584,00 EUR /ay (Haz 2020)
İklimi Ilımlı: Karasal
Asker Sayısı: 250.613
Komşu Ülkeleri: Danimarka – Polonya – Çek Cumhuriyeti – Avusturya – İsviçre – Fransa – Lüksemburg – Belçika
Kuruluş Tarihi: 18 Ocak 1871

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!