Site icon Antalya Vizeci

Antalya Fransa Vize Basvuru

Antalya Fransa Vize Basvuru

 

Antalya Fransa Vize Basvuru

 

Antalya Fransa Vize Basvuru Tum vizeler konusunda profesyonel danisman kadromuzla vize basvuru islemlerinizi,en kisa sürede sonuçlandirmaktayiz. Uzun yillarin kazandirdigi sektörel deneyim ve tecrübemizle Fransa vize islemlerinizi hatasiz ve eksiksiz sekilde gerçeklestirerek basvuru sürecinizi güvenle tamamliyoruz.

Antalya Fransa Vize Basvuru Avrupa’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari, pasaport türlerine göre farkli vize uygulamalariyla karsilasmaktadir. Fransa vizesi almak isteyen Bordo Çipli pasaport sahipleri geçerli Schengen vizesi bulunmamasi hâlinde vize basvurusu yapmak zorundadir. Yesil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri ise 180 günlük periyotta 90 günü asmamak kaydiyla Schengen vize islemlerinden muaf tutulmaktadir.

Fransa vizesi basvuru isleminizi firmamiz araciligiyla, güvenilir, hizli ve ekonomik bir sekilde gerçeklestirebilirsiniz.

1. Pasaport

Dönüş tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerliliğini koruyan pasaport aslı. Varsa eski pasaportlarınızın da dosyanızda fotokopileri ile birlikte bulunması mutlaka başvurunuza katkı sağlayacaktır.

2. Vize başvuru formu

fransaya ait vize basvuru formu. Bu form ülkeden ülkeye değişmekle beraber bazı ülkeler için elle doldurulması beklenirken bazı ülkeler için bilgisayar ortamında online olarak doldurulması gerekir. Bununla ilgili bilgi önceden edinilmiş olmalıdır.

3. Vize talep dilekçesi

fransa vizesi Başvuru sahibi tarafında el ile yazılmış fransa elçilik/konsolosluğuna hitaben; gidiş amacını, gidilecek şehri, gidiş-dönüş tarihini ve seyahat planını kapsayan vize talep dilekçesi. Bu dilekçe bazı ülkeler için vize onayının temel taşıdır. Kendinizi özgürce ifade edebileceğiniz, yaşadığınız ülkeye geri döneceğinizi beyan edebileceğiniz, göçmen olmadığınızı kanıtlayabilecek bir belgedir.

4. Biyometrik fotoğraf

Vize onayınıza işlenecek 2 adet Biyometrik Fotoğraf. Bu fotoğrafın boyutları gidilecek ülkeye göre kısmi olarak değişse bile genel olarak 3,5 cm*4,5 cm ve arka fonu beyazdır. Mutlaka güncel tarihli olmalıdır (son 3 ay içerisinde çekilmiş). Resmi görünümde, neredeyse makyajsız, donuk ifadeli, dik konumda ve tam karşıdan çekilmiş olması gereklidir.

5. Rezervasyonlar ve uçak biletleri

İlgili rezervasyonlar. Başvuru sahibinin gidiş amacı hazırlaması gereken evrakları etkileyen en önemli faktördür. Örneğin turistik seyahat eden biri için herhangi bir davetiye zorunluluğu bulunmamaktadır. Yanlızca gidiş dönüş tarihini kapsayan konakmala belgesi ve uçuş kanıtı istenir. Bu belgeler bazı ülkeler için satın alınmış olarak istense de bazı ülkeler için sadece rezervasyonunun yapılması yeterli görülür.

6. Seyahat sağlık sigortası

Seyahat tarihinizden 1 gün önce başlayan ve dönüş tarihinizden 1 gün sonra bitmesi gereken bu belge yurtdışı seyahatiniz boyunca başınıza gelebilecek sağlık sorunlarını 30.000 Euro teminatlı olarak karşılamaktadır. Kapsam içeriği poliçenizde detaylı olarak yazılır. Bu yüzden mutlaka kapsam bilgilerini gözden geçiriniz.

7. Meslek evrakları

Seyahat edecek kişinin meslek hayatına göre mali durumunu kanıtlayan evraklar. Örneğin seyahat edecek kişi işveren konumunda vergiye tabi ise; şirket evraklarının tamamı dosyasında bulunmalıdır. Mesleki durumunuzu beyan eden evraklar sizin hem maddi gücünüzü elçilik/konsolosluğa kanıtlarken aynı zamanda sizi yaşadığınız ülkeye bağlayıcı sebep olarak da gösterilir.

8. Mülk kayıtları

Kişiye ait taşınmaz mülklerin kayıtları. Tabu ve ruhsat fotokopisi zorunlu evrak olmasa da eğer bu belgelere sahipseniz fotokpilerini başvuru dosyanıza eklemeniz vize sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir.

9. Banka hesap dökümü

Ekonomik durumunuzu gösteren banka hesap dökümü. fransaya seyahat ederken elçilik/konsolosluk kısa süreli seyahatlerde kişiden banka hesap dökümünde belirli bir miktar bakiye göstermesini bekler. Döviz ya da TL cinsinden gösterilebilecek bu hesap cüzdanı için önemli nokta randevuya katılım tarihini baz alarak son 5 gün içinde alınmış olmasıdır. Eğer işlem tarihi güncelliğini korumuyorsa randevu esnasında görevli sizden banka hesap dökümünüzü yenilemenizi isteyebilir. Diğer bir nokta ise örneğin Schengen Ülkeleri için minimum 1,000 Euro karşılığı TL/Döviz cinsinden bakiye bulunmalı, son 3 aylık hesap hareketleriniz işlenmeli ve mutlaka banka tarfından ıslak imzalı kaşeli olarak hesap dökümünüz tarafınıza teslim edilmelidir.

10. Nüfus kayıt örneği

Aile toplum kağıdı. Nüfus idareseinden ya da e-devlet üzerinden barkodlu olarak alabileceğiniz Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği de her başvuru sahibinin dosyasında muhakkak bulunmalıdır. Tüm açıklamaları ile birlikte anne, baba, eş kardeş ve çocuk herkesi kapsaması gerekir. Bu belgeyi almanın en önemli sebebi yurtdışında yaşayan birinci derece akraba bağınızın durumunu kontrol etmek ve kişinin aile bireylerinin listesini resmi olarak görmektir .

11. İkametgah belgesi

Yerleşim yerinizi gösteren İkametgah Belgesi. Aile Toplum Kağıdında yerleşim yeri beyanınız bulunmasına rağmen bazı ülkeler ayrıca ikametgah belgesi de istemektedir. Bu sebeple e-devlet üzerinden barkodlu olarak kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu belgeyi her ülke için çıkarmanız tavsiye edilir.

12. Kimlik fotokopisi

Ve son olarak kimlik fotokopisi de herkes tarafından hazırlanması gereken evraklar arasındadır.


Exit mobile version