Polonya çalışma vizesi


Polonya çalışma vizesi

POLONYA ÇALIŞMA VİZESİ 

 

Polonya çalışma vizesi Polonya’da uzun süreli şekilde çalışabilmek için gerekli olan bir Vize Turudur. Polonya’da çalışmak için alınacak vizenin tipi kesinlikle Polonya D tipi vize olmalıdır. Bu vizeye sahip olduğunuz an şirketinizde çalışmaya başlayabilir ve ailenizle birlikte orada çalışmaya başlayabilirsiniz.

Polonya’da çalışmak için aldığınız vizeden sonra gönül rahatlığı ile çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu vizeyi almadan önce elbette çalışma izin belgesine de erişmiş olmalısınız. Eğer ki bu belgeye sahip değilseniz zaten vize başvurusunda bulunamazsınız.

Polonya Çalışma vizesine başvururken çalışma izin belgesi dışında birkaç evrağa daha sahip olmalısınız. Bu belgelere sahip olduktan sonra yapmanız gereken Polonya Konsolosluğu’na giderek vize başvurusunda bulunmaktır. Konsolosluk vizeyi almaya uygun görürse Polonya çalışma vizesine sahip olmuş olursunuz.

Polonya Calisma Vizesini aldıktan sonra Polonya’da çalıştığınız dönemlerde bu vizenin süresini uzatabilirsiniz. Bunun dışında ülkeye ilk gittiğinizde sizlere bir oturma kartı da verilecektir.

POLONYA ÇALIŞMA VİZESİ GENEL BİLGİLER

 

Polonya’da çalışmak ve çalışma izni için gerekli olan vize tipi D’dir. Polonya Çalışma vizesi görevi üstlenen bu vize tipine sahip kişiler Polonya’da çalışma şansını elde eder. Bu vize tipine sahip olmayanlar ise başvuruda bulunsa bile Polonya’ya gidip sürekli bir şekilde çalışamaz.

Polonya’da çalışmak için alınan bu vize sayesinde üç aydan daha fazla sürelerde burada çalışma şansını elde edebilirsiniz. Vizeye sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aynı zamanda ailelerini de yanına alarak Polonya’da ikamet etme hakkına sahip olabilir.

Polonya’da çalışma iznini elde eden kişiler ya da ülkesinde çalıştığı şirketten Polonya’ya personel değişiminden dolayı gitmesi gereken vatandaşların bu çalışma vizesine başvurması gerekmektedir.

POLONYA ÇALIŞMA İZNİ NEDİR ?

Polonya’da çalışmak için gerekli olan vize ve çalışmak için gerekli olan izin belgesi karıştırılır. Bu iki belge arasındaki farkı tam olarak bilmek gerekmektedir.

Polonya’ya gitmek için gerekli olan çalışma izin belgesi oraya gidebilmek için gereken temel belgedir ve bu belge sayesinde çalışma vizesi alınmaktadır. Bu belgeyi Polonya’da çalışacağınız şirket gönderir ve bu sayede çalışma vizesini de alabilirsiniz.

POLONYA ÇALIŞMA İZNİ NASIL ALINIR ?

 

Polonya’da çalışabilmek için ilk olarak oradaki bir şirket ya da firmadan teklif almalısınız ya da o şirkete başvuru yapıp kabul edilmelisiniz. Yaptığınız iş başvurusu kabul edilince çalıştığınız yere bir zarfta mektup gelir ve onu imzalarsınız. İmzaladıktan sonra ise bunu aynı şekilde o şirket ya da firmaya geri göndermelisiniz.

İmzalanarak gönderilmiş olan mektup dolayısıyla da Polonya’daki şirket sizin için bir çalışma izni talep eder ve onu posta yoluyla sizlere iletir. Bu çalışma izni belgesi elinize ulaştıktan sonra ise yapmanız gereken son derece basittir. Çalışma izni belgesi ve diğer evrakları bir araya getirerek Polonya çalışma vizesine başvuru yapabilirsiniz.

POLONYA ÇALIŞMA VİZE BAŞVURUSU YAPILAN YERLER ?

 

Polonya çalışma hakkı kazanmış ve çalışma izin belgesi eline ulaşmış kişilerin vize başvurusunu nereden yaptığı da oldukça önemli bir sorudur. Ülkemizdeki 81 ilin çoğunda çalışma vize başvurusu yapabilirsiniz.

Polonya çalışma vizesi başvurusu yapılacak illerin yetkilerinin kimisi Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlıyken kimisi ise Polonya Ankara Başkonsolosluğu’na bağlıdır.

 

İstanbul Başkonsolosluğu’nun yetkisinde bulunan iller: Adıyaman, Artvin, Bursa, Çanakkale, Ardahan, Aydın, Batman, Balıkesir, Bayburt, Ağrı, Edirne, Denizli, Elazığ, Diyarbakır, Erzincan, Gümüşhane, Giresun, Gaziantep, Erzurum, Kocaeli, İzmir, İstanbul, Hakkari, Kars, Iğdır, Kahramanmaraş, Rize, Sakarya, Kütahya, Kilis, Kırklareli, Mardin, Muğla, Malatya, Manisa, Osmaniye, Trabzon, Şırnak, Siirt, Şanlıurfa, Van, Tekirdağ, Yalova ve Uşak illeridir.

 

Ankara Başkonsolosluğu’nun yetkisinde bulunan iller: Amasya, Adana, Antalya, Ankara, Aksaray, Afyon, Çankırı, Burdur, Çorum, Bolu, Bartın, Eskişehir, Düzce, Mersin, Hatay, Kayseri, Kastamonu, Kırıkkale, Karaman, Karabük, Isparta, Niğde, Konya, Kırşehir, Nevşehir, Zonguldak, Sivas, Yozgat, Tokat, Ordu, Sivas, Sinop ve Samsun illeridir.

 

NOT: Polonya İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı olan bir ilde bulunan vatandaş Polonya Ankara Başkonsolosluğu’ndan vize başvurusu yapamaz.

 

POLONYA ÇALIŞMA VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR ?

 

Polonya çalışma vizesi alacakların merak ettiği bir diğer soru ise şüphesiz çalışma vizesinin kaç günde çıktığıdır. Polonya çalışma vizesi yaklaşık 15 gün içinde sonuçlanmaktadır. Vize başvurusunda bulunmuş kişiler bunu bilerek hareket etmelidir.

Bazı durumlarda başvuru sürecinde incelenmesi gereken çok daha fazla şey olabilir. Bu durumda başvurunun sonuçlanma süresini uzatmaktadır. Bu tip durumlarda başvurunun sonuçlanması için yaklaşık 1 ay beklenmektedir.

Genellikle ya 15 gün içinde ya da 1 ay içinde sonuçlanan Polonya çalışma vize başvuruları nadiren de olsa daha da çok uzayabilmektedir. İstenilen ek belgeler ve benzeri durumlardan dolayı başvurunun sonuçlanması 2 ayı bulabilmektedir.

 

POLONYA ÇALIŞMA VİZESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER ?

 

Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan Polonya’nın ulusal vize başvuru formu.

Belirlenmiş kriterlere uygun olan pasaport. Bu pasaportun yanında vize fotokopileri de gerekmektedir.
Belirlenmiş kriterlere uygun olacak şekilde iki adet biyometrik fotoğraf. Bu fotoğrafların ölçüsü 35* 45 mm boyutunda olmalıdır.

Polonya’da çalışma izni belgesinin orijinali ve yanında fotokopi hali.

Çalışacağınız şirket tarafından gönderilmiş olan imzalı yazı. Bu yazının üzerinde bilgilerinizin olması gerekir.

Polonya’da kalmanıza dair hiçbir sorun olmadığını gösteren sağlık sigortası veya bunu kanıtlayan bir belge.

E devletten alınabilecek askerlik durum belgesi.

E devletten alınabilecek tarihçeli olan yerleşim yeri.

E devletten alınabilecek nüfus kaydının örneği.

Meslek diploması ve yanı sıra mesleğe dair sertifika ve belgeler.

E devletten alınabilecek Sgk hizmet dökümü ve Sgk işe girişe dair bildirge yazısı.

Zorunlu olmasa da çalışacağınız firma ile yapmış olduğunuz kontrat ya da sözleşmeyi de belgelerin arasına alabilirsiniz.

 

Daha Detayli Bilgi Icin Bizimle Iletisime Geciniz.  

 

 

1.Almanya Vizesi Nasıl Alınır?

2.Almanya Vize Türleri

3.Almanya Turistik Vize

4.Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi

5.Almanya Ticari Vize

6.Almanya Aile Birleşim Vizesi

7.Almanya Çalışma Vizesi

8.Almanya Transit Vize

9.Almanya Öğrenci Vizesi

 

fransa Turistik Vizesi
fransa Ticari Vizesi
fransa Aile Ziyareti Vizesi
fransa Aile Birleşimi Vizesi

Fransa Öğrenci Vizesi

 

Hollanda Vizesi

 

Ingiltere Vizesi

 

Ispanya Vizesi

 

Italya Vizesi

 

Italya Ekspres Vize

 

Yunanistan Vizesi

 


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!