
Yunanistan Vizesi
Yunanistan Vizesi
Antalya Vize Merkezi Tüm vizeler konusunda profesyonel danisman kadromuzla Yunanistan vizesi basvuru islemlerinizi en kisa sürede sonuçlandirmaktayiz. Uzun yillarin kazandirdigi sektörel deneyim ve tecrübemizle Yunanistan vizesi islemlerinizi hatasiz ve eksiksiz sekilde gerçeklestirerek basvuru sürecinizi güvenle tamamliyoruz.
Antalya Vize Merkezi Avrupa’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari, pasaport türlerine göre farkli vize uygulamalariyla karsilasmaktadir. Yunanistan vizesi almak isteyen Bordo Çipli pasaport sahipleri geçerli Yunanistan vizesi bulunmamasi hâlinde vize basvurusu yapmak zorundadir. Yesil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri ise 180 günlük periyotta 90 günü asmamak kaydiyla Yunanistan vizesi islemlerinden muaf tutulmaktadir.
Yunanistan vizesi basvuru isleminizi firmamiz araciligiyla, güvenilir, hizli ve ekonomik bir sekilde gerçeklestirebilirsiniz.
Yunanistan Vizesi Konusunda Güvenilir Ve hızlı başvuru için bizi arayabilirsiniz.
Yunanistan Vize Türleri
Yunanistan ziyaretinizin amacına ve seyahat süresine bağlı olarak farklı vize türleri için başvuru yapmanız gerekir.
Yunanistan C Tipi (Kısa Süreli) Vize
Diğer adı Schengen vizesi olan C Tipi vize ile 180 günlük zaman dilimi içinde farklı amaçlarla 90 güne kadar kısa süreli seyahatler yapabilirsiniz. C Tipi vize aldıysanız en geç 90 günün sonunda bulunduğunuz Schengen bölgesinden çıkış yapmanız gerekir.
Umuma mahsus (bordo) pasaport sahip Türk vatandaşlarının 180 günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları Yunanistan ziyaretleri için seyahat öncesinde Schengen vizesi almaları zorunludur. Hususi (yeşil), diplomatik (siyah) ve hizmet (gri) pasaport sahipleri ise yine 180 günlük zaman dilimi içinde 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları Yunanistan ziyaretleri için vizeden muaf tutulmaktadırlar.
Yunanistan Turistik Vizesi
Schengen Bölgesi içinde yer alan Yunanistan‘a turistik faaliyetler amacıyla ve en çok 90 güne kadar yapılmak istenen seyahatler için turistik vize başvurusunda bulunmak gerekir. Yunanistan turistik vizesine sahip olanlar Yunanistan ile başladıkları seyahatlerine farklı Schengen ülkeleriyle devam edebilirler.
Yunanistan Ticari Vizeler ile İş ve Fuar Ziyareti Vizeleri
Sınır komşumuz olan ve yoğun sayılabilecek ticari faaliyetler içinde bulunduğumuz Yunanstan‘ı ticari bir amaçla ve/veya iş ya da fuar ziyareti yapmak üzere ve yine 90 günü aşmamak kaydıyla ziyaret etmek isteyen kişilerin ticari vize başvurusu yapmaları beklenir. Söz konusu vize için başvuru yapılırken hazırlanması gereken belgeler arasında mutlaka iki ülkenin resmi mercilerince tanınan bir ticari faaliyet belgesi bulunmalıdır.

Yunanistan Aile, Akraba, Arkadaş Ziyareti Vizesi
Tarihi ve kültürel ortaklığı sebebiyle Yunanistan ve Türkiye halkı arasında derin sosyal ve insani ilişkiler bulunmaktadır. Dolayısıyla Yunanistan‘a sıklıkla yapılan ziyaret türlerinden biri de aile, akraba ya da arkadaş ziyareti olmaktadır. Yunanistan seyahatiniz söz konusu amaçları taşıyorsa başvurmanız gereken vize türü Yunansitan aile, akraba, arkadaş ziyaret vizesidir. Bu vize türüne özel olarak ziyaret edilecek kişiler, içinde iş ve kimlik bilgilerinin de yer aldığı yazılı bir davetiye de gerekli belgeler arasında yer alır.
Yunanistan Kültürel, Sportif Faaliyet ve Konferansa Katılım Vizesi
Seyahatinizin amacı Yunanistan‘da gerçekleşecek olan herhangi bir kültürel ya da sportif etkinliğe veya konferansa katılmak olduğunda başvurmanız gereken vize türüdür. Söz konusu ziyaretiniz tek seferde en çok 90 güne kadar olmalıdır. Yunanistan kültürel, sportif faaliyet ve konferansa katılım vizesi alabilmek için adınıza gönderilen bir etkinlik katılım belgesi ya da davetiyeye ihtiyacınız vardır.
Yunanistan Kısa Süreli Öğrenim ve Staj Vizesi
Yunanistan‘a 90 güne kadar olan kısa süreli öğrenim ve staj ziyaretleriniz için almanız gereken vize türüdür.

Yunanistan D Tipi (Uzun Süreli) Vize
90 günü aşan oturum vizesi olarak da bilinen D Tipi (uzun süreli) yani ulusal vize ile eğitim, iş ya da yaşama amaçlı olarak Yunanistan‘a seyahat etmeniz mümkündür. Ülkede 90 günden fazla kalma hakkı tanıyan D Tipi vizenin farklı kategorilerde değişik türleri bulunmaktadır.

Yunanistan Transit Vizesi
Türkiye’den farklı ülkelere yapılacak olan seyahatler için eğer Yunanistan havalimanında uçak aktarması söz konusu ise ya da söz konusu seyahat esnasında Yunanistan transit geçilecekse o zaman Yunanistan transit vizesine ihtiyaç duyulur. Bu vize türünde herhangi bir gün sınırından söz edilemez, zira transit vizesi kişilere konaklama hakkı değil, yalnızca geçiş hakkı tanır.

Yunanistan Vize Başvuru Şartları Nelerdir?
Yunanistan ziyareti için gerekli olan vizeyi almak için elçilikten ya da konsolosluktan randevu almak gerekmektedir. Randevular, planlanan seyahat tarihinden minimum 2 hafta önce alınmalıdır.
Başvurulmak istenen vize türüne göre talep edilen belgeler, istenilen tarihte, eksiksiz ve usulüne uygun biçimde hazırlanmış olarak elden teslim edilmelidir.
Yunanistan Vizesi başvurusunda bulunan kişinin pasaportunun, planlanmış seyahatin dönüş tarihinden itibaren minimum 3 ay daha geçerlilik süresinin bulunması, ayrıca pasaportta vize basımı için minimum 2 boş sayfa bulunması gerekmektedir.
Pasaportun son 10 yıl içinde alınmış olması gerekmektedir.
Konsolosluğa sunulan belgeler 3 aydan eski olmamalıdır.
Yunanistan Vize başvuruları esnasında parmak izi verilmesi gerekmektedir. Verilen parmak izlerinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Ancak vize başvurusunun reddedilmesi halinde başvuru esnasında ibraz edilen parmak izi geçerliliğini yitirir. Yeni bir vize başvurusu yapılmak istendiğinde yeniden parmak izi verilmesi gerekir.
Yunanistan Vize başvurusu esnasında doldurulması gereken Yunanistan vize başvuru formu resmi bir evrak olduğundan istenen bilgiler eksiksiz ve doğru olarak yanıtlanmalıdır. Hatalı, eksik ya da tutarsız bilgilerle doldurulan formlar kabul görmeyeceğinden yapılan vize başvurusu da reddedilecektir.

Yunanistan Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler
Yunanistan‘a seyahat etmek üzere vize başvurusunda bulunacak işsizler, sigortalı çalışanlar, esnaf-sanatkarlar ve serbest meslek mensupları, doktorlar, avukatlar, eczacılar, mühendisler, diş hekimleri, öğrenciler, emekliler ve şirket sahiplerinin belirlenen belgeleri başvuru yapacakları kuruma teslim etmeleri gerekmektedir.
Yunanistan Vize başvurusunda bulunan kişi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmış Yunanistan vize başvuru formu
10 yıldan eski olmayan, planlanmış seyahatin dönüş tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli ve en az 2 boş sayfası bulunan pasaport
Varsa eski pasaport
Son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biyometrik fotoğraf. Fotoğraflar 3,5×4,5 cm. Ölçülerinde ve beyaz fon üzerinde çekilmiş olmalı.
Ek gelir belgeleri
Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
Kimlik kartının ön ve arka yüzünün fotokopisi
Seyahat sağlık sigortası
Konaklama bilgileri. Konaklama bilgileri uçak bileti ile otel ön rezervasyon bilgilerini kapsamaktadır.
Güncel banka hesap dökümü. İlgili hesap son 3 aya ait minimum 5.000 TL bakiyeli olmalı. Hesap bilgilerinin ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte sunulması gerekmektedir.
Noter onaylı iş sözleşmesi (Kişi serbest meslek sahibi ise)
Orijinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası ve imza sirküleri fotokopilerinden oluşan güncel tarihli şirket evrakları (Şirket sahibi, şirket çalışanı için)
SGK/BAĞ-KUR 4B detaylı hizmet dökümü (Şirket sahipleri için)
SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4A detaylı hizme dökümü (Şirket çalışanı için)
Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli maaş bordroları (Şirket çalışanı, devlet memuru için)
Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben, vize başvuru sahibinin ilgili işyerinde çalıştığını ve izinli olduğu tarihleri belirleyen şirket yazısı (Şirket çalışanı için)
Bağlı bulunduğu kurumdan alınmış çalışma belgesi (Devlet memuru için)
Görev kimlik kartı fotokopisi
Bağlı olduğu kurumdan alınan resmi izin yazısı (Devlet memuru için)
Ziraat Odası’ndan çiftçilik belgesi (Çiftçiler için)
Öğrenci belgesi (Öğrenciler için)
Diploma fotokopisi (Mezun durumdaki başvuru sahipleri için)
Orijinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için)
Emekli maaşını gösteren belge (Emekliler için)
Sponsor dilekçesi (İşsizler ve öğrenciler için)
Varsa davet mektubu
Yunanistan Vize Sponsor Dilekçesi Hangi Durumlarda Geçerlidir?
İşsizler, öğrenciler ya da yeterli geliri bulunmayan çalışanlar sponsor desteği ile Yunanistan vizesi için başvuruda bulunabilirler.
Banka hesaplarında yeterli bakiye bulunması durumunda işsizler ve öğrenciler herhangi bir sponsor desteğine ihtiyaç duymadan da vize başvurusunda bulunabilirler.

Yunanistan Vize Ücreti Ne Kadar?
Vize harç bedeli, vize merkezine ödenen hizmet ücreti ile ek hizmet ücretleri Yunanistan vizesi ücretine dahildir. Başvuru formu ücreti, fotoğraf ücreti, fotokopi ve çıktı ücretleri ek ücretler kapsamında alınmaktadır.
Başvuru Merkezleri
Yunanistan Büyükelçiliği
Yunanistan Ankara Büyükelçiliği Yetki Alanı: Adana, Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Iğdır, Karaman, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Siirt, Sivas, Şırnak, Tokat, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Yozgat.
Adres: Kazım Özalp Mh. Ziaur Rahman Cd. No: 9 Pk: 06700 Çankaya/Ankara
İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğu
Yunanistan istanbul Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Bursa, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova ve Zonguldak.
Adres: Turnacıbaşı Sok. 22, 34433, Beyoğlu, İstanbul
İzmir Yunanistan Başkonsolosluğu
Yunanistan izmir Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Afyon, Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak, Balıkesir.
Adres: Atatürk Caddesi No:366/1A Alsancak, 35220, İzmir, Türkiye
Edirne Yunanistan Konsolosluğu
Yunanistan Edirne Başkonsolosluğu Yetki Alanı: Edirne, Kırklareli, Tekirdağ
Adres: Şükrüpaşa Mah. Sok. 123, No:2 Edirne, Türkiye
Yunanistan Hakkında Genel Bilgiler
Nüfus: 10.66 milyon (2021)
Para Birimi: Euro
Resmi Dili: Yunanca
Dini: Yunan Ortodoks
Telefon Kodu: +30
Trafik Akış Yönü: Sagdan
En Popüler Yemekleri: Musaka -Gemista – Gyros -Suvlaki -Keftedes – Pastiçiyo – Horiatiki
Gezilecek Yerler: Atina Akropolisi – Meteora – Partenon – Akropolis Müzesi – Navagio Plajı – Olimpos Zeus Tapınağı – Atina Agorası – Delos
Başkent: Atina
Büyük Şehirleri: Atina – Selanik – Patra – Kandiye – Larisa – Volos – Yanna– Trikala
Yüz Ölçümü: 131.957 km2
Zaman Dilimi: (UTC +) + (UTC +)
İnternet Alan Adı: .gr
Kurucusu: Prens Otto
Başkanı: Katerina Sakelaropulu
Asgari Ücret: 1.050,00 EUR /ay (Haz 2020)
İklimi: Akdeniz iklimi
Asker Sayısı: 200.000 (2017)
Komşu Ülkeleri: Arnavutluk – Makedonya – Bulgaristan – Türkiye
Kuruluş Tarihi: 25 Mart 1821

italya Ekspres Vizesi

Polonya çalışma vizesi
Bunları da beğenebilirsiniz

Antalya ispanya Vize 2023
Ocak 30, 2023
BLS ispanya Vize Başvuru
Ocak 28, 2023