Schengen Vize Antalya 2023
Schengen Vize Antalya 2023
Schengen Vize Antalya 2023 konusunda profesyonel danışman kadromuzla Schengen vizesi başvuru işlemlerinizi en kısa sürede sonuçlandırmaktayız. Uzun yılların kazandırdığı sektörel deneyim ve tecrübemizle Schengen Vize Antalya 2023 işlemlerinizi hatasız ve eksiksiz şekilde gerçekleştirerek başvuru sürecinizi güvenle tamamlıyoruz.
Schengen Vize Antalya 2023 ile seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, pasaport türlerine göre farklı vize uygulamalarıyla karşılaşmaktadır. Schengen vizesi almak isteyen Bordo Çipli pasaport sahipleri geçerli Schengen vizesi bulunmaması hâlinde vize başvurusu yapmak zorundadır. Yeşil, Gri ve Siyah pasaport sahipleri ise 180 günlük periyotta 90 günü aşmamak kaydıyla Schengen vize işlemlerinden muaf tutulmaktadır.
Schengen Vize Antalya 2023 Tum vize başvuru işleminizi firmamız aracılığıyla, güvenilir, hızlı ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
Schengen Vizesi Hakkında Bilgiler
AB’nde 1995’te yürürlüğe giren AB Sözleşmesi ile bu Sözleşmeye taraf ülkeler aralarındaki sınır (“iç sınır’” denilmektedir) kontrollerini kaldırmışlardır. Bu şekilde oluşturulan AB bölgesinde dış sınır kontrollerinde ortak uygulama ve kurallar hayata geçirilmiştir. AB alanı vize, polis ve yargı alanlarındaki işbirliğini kapsamaktadır.
Avrupa Birligine Üye Ülkeler Hangileridir ?
Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan.
AB’ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da AB bölgesine dahildir.
AB ülkeleri ortak AB Information System-SIS adı verilen bir veri tabanından yararlanırlar. Bu veri bankasında, AB ülkelerine girmesi gereken kişilerle ilgili bilgiler başta olmak üzere çeşitli bilgiler yer alır ve üye ülkelerin yetkili makamlarının kullanımına açıktır. Vize başvurunuz reddedilebilir. Vize Ret nedenini açıklama zorunluluğu bulunmamakla beraber, bazı ülkeler yazılı ve/veya sözlü açıklama yapmaktadır.
AB Nedir
Beş AB üyesi ülkenin 1985 yılında imzaladıkları AB Anlaşması’yla iç sınırlarda kontrollerin kaldırılması yönünde ilk adım atıldı. Sonraki yıllarda AB ülkelerinin çoğunluğu ve bazı AB üyesi olmayan ülkeler bu işbirliğine katılarak birlikte Schengen Bölgesi’ni oluşturdular.
Schengen Vizesi icin Gerekli Evraklar
1. Pasaport
Dönüs tarihinizden itibaren en az 6 ay geçerliligini koruyan pasaport asli. Varsa eski pasaportlarinizin da dosyanizda fotokopileri ile birlikte bulunmasi mutlaka basvurunuza katki saglayacaktir.
2. Vize basvuru formu
Schengen ait vize basvuru formu. Bu form ülkeden ülkeye degismekle beraber bazi ülkeler için elle doldurulmasi beklenirken bazi ülkeler için bilgisayar ortaminda online olarak doldurulmasi gerekir. Bununla ilgili bilgi önceden edinilmis olmalidir.
3. Vize talep dilekçesi
Basvuru sahibi tarafinda el ile yazilmis Schengen elçilik/konsolosluguna hitaben; gidis amacini, gidilecek sehri, gidis-dönüs tarihini ve seyahat planini kapsayan vize talep dilekçesi. Bu dilekçe bazi ülkeler için vize onayinin temel tasidir. Kendinizi özgürce ifade edebileceginiz, yasadiginiz ülkeye geri döneceginizi beyan edebileceginiz, göçmen olmadiginizi kanitlayabilecek bir belgedir.
4. Biyometrik fotograf
Vize onayiniza islenecek 2 adet Biyometrik Fotograf. Bu fotografin boyutlari gidilecek ülkeye göre kismi olarak degisse bile genel olarak 3,5 cm*4,5 cm ve arka fonu beyazdir. Mutlaka güncel tarihli olmalidir (son 3 ay içerisinde çekilmis). Resmi görünümde, neredeyse makyajsiz, donuk ifadeli, dik konumda ve tam karsidan çekilmis olmasi gereklidir.
5. Rezervasyonlar ve uçak biletleri
Ilgili rezervasyonlar. Basvuru sahibinin gidis amaci hazirlamasi gereken evraklari etkileyen en önemli faktördür. Örnegin turistik seyahat eden biri için herhangi bir davetiye zorunlulugu bulunmamaktadir. Yanlizca gidis dönüs tarihini kapsayan konakmala belgesi ve uçus kaniti istenir. Bu belgeler bazi ülkeler için satin alinmis olarak istense de bazi ülkeler için sadece rezervasyonunun yapilmasi yeterli görülür.
6. Seyahat saglik sigortasi
Seyahat tarihinizden 1 gün önce baslayan ve dönüs tarihinizden 1 gün sonra bitmesi gereken bu belge hollada seyahatiniz boyunca basiniza gelebilecek saglik sorunlarini 30.000 Euro teminatli olarak karsilamaktadir. Kapsam içerigi poliçenizde detayli olarak yazilir. Bu yüzden mutlaka kapsam bilgilerini gözden geçiriniz.
7. Meslek evraklari
Seyahat edecek kisinin meslek hayatina göre mali durumunu kanitlayan evraklar. Örnegin seyahat edecek kisi isveren konumunda vergiye tabi ise; sirket evraklarinin tamami dosyasinda bulunmalidir. Mesleki durumunuzu beyan eden evraklar sizin hem maddi gücünüzü elçilik/konsolosluga kanitlarken ayni zamanda sizi yasadiginiz ülkeye baglayici sebep olarak da gösterilir.
8. Mülk kayitlari
Kisiye ait tasinmaz mülklerin kayitlari. Tabu ve ruhsat fotokopisi zorunlu evrak olmasa da eger bu belgelere sahipseniz fotokpilerini basvuru dosyaniza eklemeniz vize sürecinizi olumlu yönde etkileyecektir.
9. Banka hesap dökümü
Ekonomik durumunuzu gösteren banka hesap dökümü. Schengen’e seyahat ederken elçilik/konsolosluk kisa süreli seyahatlerde kisiden banka hesap dökümünde belirli bir miktar bakiye göstermesini bekler. Döviz ya da TL cinsinden gösterilebilecek bu hesap cüzdani için önemli nokta randevuya katilim tarihini baz alarak son 5 gün içinde alinmis olmasidir. Eger islem tarihi güncelligini korumuyorsa randevu esnasinda görevli sizden banka hesap dökümünüzü yenilemenizi isteyebilir. Diger bir nokta ise örnegin Schengen Ülkeleri için minimum 1,000 Euro karsiligi TL/Döviz cinsinden bakiye bulunmali, son 3 aylik hesap hareketleriniz islenmeli ve mutlaka banka tarfindan islak imzali kaseli olarak hesap dökümünüz tarafiniza teslim edilmelidir.
10. Nüfus kayit örnegi
Aile toplum kagidi. Nüfus idareseinden ya da e-devlet üzerinden barkodlu olarak alabileceginiz Tam Tekmil Vukuatli Nüfus Kayit Örnegi de her basvuru sahibinin dosyasinda muhakkak bulunmalidir. Tüm açiklamalari ile birlikte anne, baba, es kardes ve çocuk herkesi kapsamasi gerekir. Bu belgeyi almanin en önemli sebebi yurtdisinda yasayan birinci derece akraba baginizin durumunu kontrol etmek ve kisinin aile bireylerinin listesini resmi olarak görmektir .
11. Ikametgah belgesi
Yerlesim yerinizi gösteren Ikametgah Belgesi. Aile Toplum Kagidinda yerlesim yeri beyaniniz bulunmasina ragmen bazi ülkeler ayrica ikametgah belgesi de istemektedir. Bu sebeple e-devlet üzerinden barkodlu olarak kolaylikla ulasabileceginiz bu belgeyi her ülke için çikarmaniz tavsiye edilir.
12. Kimlik fotokopisi
Ve son olarak kimlik fotokopisi de herkes tarafindan hazirlanmasi gereken evraklar arasindadir.
1.Almanya Vizesi Nasıl Alınır?
4.Almanya Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi
6.Almanya Aile Birleşim Vizesi
fransa Turistik Vizesi fransa Ticari Vizesi fransa Aile Ziyareti Vizesi fransa Aile Birleşimi Vizesi
Daha Detayli Bilgi Icin Bizimle Iletisime Geciniz.